Black Days 25-50 %
Na takmer všetko
Adventure Menu
Aj keď nie je čas ani priestor na varenie a nemáte sa kde poriadne najesť, nemusíte odbývať svoje telo ťažko stráviteľnými konzervami, polotovarmi či instantnými jedlami. Pripravte si Advenutre Menu – poctivé domáce jedlo s dlhodobou trvanlivosťou a samoohrevným systémom. Kvalitne sa najesť tak môžete v kempe, na chate, na vode, v kancelárii, na cestách ... Skrátka kdekoľvek a kedykoľvek.
Jedlo Adventure Menu je plnohodnotným ručne vareným jedlom vyrobeným v Českej republike. Vďaka unikátnej technológii sterilizácie je pripravené úplne bez konzervantov, obávaných „éčok“ a iných chemických prísad. Je teda 100% prírodný, napriek tomu zaručuje až trojročnú trvanlivosť.
Sterilované jedlo si uchováva svoju prirodzenú chuť, vôňu a vzhľad spoločne s nutričnými hodnotami a extrémnou trvanlivosťou. Jedlo je v takzvanom tekutom stave, nie je dehydrované, nie je instantné, je pripravené na okamžitú konzumáciu.
Stačí ho ohriať. To je možné mnohými spôsobmi: v mikrovlnnej rúre, v kotlíku, v horúcej vode. Unikátna je však možnosť tzv. samoohrevu, kedy vrecko s jedlom vložíte do špeciálneho ohrievacieho vaku, tzv. Zipper-bagu, pridáte samoohrevnú kapsulu a trochu vody. Samoohrevná kapsula je jednorazová a funguje na princípe exotermickej reakcie medzi nehaseným vápnom a vodou. Tá vytvorí teplotu až 100°C a takto horúca para ohreje jedlo aj v extrémnych podmienkach za 12 minút. Zipper-bag môžete používať znova a znova, kapsula je po použití úplne rozložiteľná, teda ju môžete zakopať kdekoľvek v prírode.
Jedlo Adventure Menu je vyrábané ručne, tradičnými postupmi z čerstvých surovín od lokálnych farmárov a poľnohospodárov. Žiadne polotovary. Väčšina jedál je bezlepková, vyrábaná z unikátnej zmesi kukuričnej a ryžovej múky. Na výber sú aj bezlaktózové, či bezvaječné jedlá.
Adventure Menu ponúka výber z niekoľkých druhov veľmi chutných a výživovo hodnotných jedál z českej, ale aj svetovej kuchyne (napríklad hovädzí guláš so zemiakmi, bravčové s knedľou a kapustou, jelenie ragú so zemiakovými klátikmi, pikantný kotlík s bulgurom, atď. novo tiež steak lososa so šošovicovým ragú, hovädzie na tymiáne, mäsové gule s basmati a paradajkovou omáčkou či kuracie krídla na mede a chilli) vrátane jedla pre vegetariánov (zeleninové rizoto po provensálsku) a dokonca aj pre vegánov (tandoori quinoa). Súčasťou AdventureMenu sú aj samotné mäsá bez prílohy (morčacie na cibuľke, bravčové na rasci) a vysokokalorické raňajky (ryžový nákyp so slivkami, žemlovka s jablkami a škoricou). Samostatnú kategóriu potom tvorí sušené mäso Jerky (hovädzie a morčacie).